måndag, juni 28, 2010

Rabarbersvullo II

Det blev rhubarb i dag också. Jisses, alltså. Ja, men vaddå? Vi fick besök av goda vänner och jag ville förstås kolla om den goda gårdagspajen bara var en engångshändelse eller om jag kunde göra en lika god igen. Det kunde jag inte. Den blev ännu godare. Jisses, vad gott det var. Jag är inte den som skryter i onödan, men jisses alltså. Jättegod kall också, när resterna ligger kvar i pajformen i köket efteråt och bara glor på en. Kan en paj glo? Ja, den här kunde det. Så jag tog en sked och åt lite till.
Sista seriösa träningspasset i kväll. Vevade hejvilt med pedalerna och watten sprutade åt alla håll och kanter. Finemang. Nu blir det lattjo lajban-pass i morgon och på onsdag och sedan ett litet wake up call på torsdag. Vi får hoppas benen svarar. Och på fredag förstås. Jag vill inte veta av någon hänvisnington då.

4 kommentarer:

Erika sa...

Alltså,den var ju helt sjukt god. Tusen tack för pajen! Och för all del,sällskapet. ;-)

Nathalie sa...

Jag har en i ugnen nu jag med! Dela med dig av receptet :) Och klart de kan glo. Mat är alltid så gott när man egentligen har ätit klart. Det är nästan ännu godare då.

Sven-Erik Olsson sa...

Jag vet att oxalsyra (som finns i rabarber) är en bra rostlösare. Kanske det lossnar för dig?

Tom sa...

Knäckig rabarberpaj heter den, hittade receptet på Linda Skugges sida.

"Skär 500 g rabarber i småbitar, lägg dem i en ungsform. Strö på lite socker.

Smält 150 g smör
häll i 0,5 dl sirap och 1 dl grädde, vispa ihop och dra av kastrullen

Blanda detta:
2 dl mjöl
2,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl socker

Blanda detta med det i kastrullen, men kastrullen ska ej stå på plattan då.

Bred geggan över rabarberna, grädda i 25-30 min i 175 grader, tills ytan är lite knäckig.
Njut med vaniljvisp eller glass."

@Sven-Erik: Ja, lite 5-56 på det här så!